ממה צריך להזהר בעסקת מקרקעין- חלק א'
 
מאת: עו"ד יותם זאב שושנים

.. זה הנו כלי מאמר עבודה חשוב לכל אשר אשר מתעסק בעסקות מקרקעי מאמר פרקטי וקל להבנה והוא נועד לסייע לצד לחוזה מקרקעין לדעת את סיכונים באריכות, בדרכו לרכישה או מכירת נכס מקרקעין

זהו מאמר של Burton ראשון בסדרה שונה מאמרים "טיפ ללקוח" אשר יסייעו לך לזהות נקודות בעיתיות אשר טיפול נכון בהן מונע עוגמת נפש רבה .

יש לזכור כי לכל הסכם מכר ישנו שלב מקדמי שבו מתבררת מהות הנכס הנמכר , עיקולים, שיעבודים, חריגות בניה וגם תחשיב מס שבח, היטלים ואגרות.

שלב זה הינו שלב קריטי לחוזה הרכישה שכן הוא המאפיין את זה את המקראקעין ככדאית או כלא כדאית. שבעסקת מקרקעין יכולים להימנע בשלב זה עם מעט חשיבה ותשומת לב .

לפיכך, קונה או מוכר בעסקת מקרקעין חוייב לשמור על "אינסטינקטים בריאים", ואם יש צורך בכך, אף לוודא כי פעולות המקדמיות שעורך הדין אמור לבצע אכן יבוצע .

גולש יקר, זכור: גם עורך דין עשה לשגות ומחברתך עסקיםקיך להיות עירני ולוודא כי התנהלות עורך דין הינה מקצוע, בעיקר בנוגע לשלב הבדיקות המקדמיות לפני הרכישת נכס מקרקעין.

רוב רובן של תביעות רשלנות מקצוע המוגשות.

חשוב עוד בתחילת המשא ומתן לדעת מה תחומי האחריות של העורך דין בבלב בביסקת מקרקעין. משרד עורכי דין מוכר, אמין ובעל שם, גם אני אם בחרת בעורך דין ממשנו עונה להגדרה זה חשוב לקרוא את הדגשים המוצגים באתר זה.

1. זיהוי מקדמי:
עורך דין מחוייב לזהות את הרוכשים והקונים, לוודא כי המסמכים המוצגים על ידיהם הינם אותנטיים. כל החשש העולה באשר לזהות הצדדים לחוזה, צריך להתברר עד תומו.
אם אין וודאות באשר לזהות הצדדים- לא ממשיכים את המשא ומתן לחוזה.

גולשים יקרים-לא להתבייש-לבקש לראות בעצמכם את תעודת הזהות. בלא מעט מקרים שנדונו בפסקי דין שם נעשו מעשי נוכלות, אפשר היה בהסתכלות קלה למנוע עוגמת נפש גדולה.

כך בפסק דין לרנר בו עורך דין ראה כי קיים הבדל בין תעודת הזהות של המוקומר "המתחזה (הדרך שהוא הרכיב המשקפיים) המיגדות הצדדים, אליה הופיע ללא משקפיים. בית המשפט קבע כי היה על עורך דין לודא את זה המוטר בתעודה רשמית חדשה (יש רשיון נהיגה)


גולשים יקרים, מאמר זה בסגנון מאמרי "טיפ ליקוח" מוגן לכם על משרד משרד עו"ד אוסטשינסקי וידיעות אחרונות שוטפים המוגשים לגולישי האתר. למרמר זה.

• האמור בתוכן זה לא מהווה ייעוץ משפטי כמשמעו בכל דין